Matematik

Spidse vinkel

07. februar 2022 af Frede0910 - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg er i tvivl  om hvordan man skal bestemme den spidse vinkel 


Svar #1
07. februar 2022 af Frede0910


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2022 af peter lind

Find normalvektoren til m. Kald den n. Find en retningsvektor v til l. Så gælder der v•n = |v||n|sin(u) hvor u er en vinkel mellem linjerne


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2022 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& \overrightarrow{n}_m=\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_l=\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_m\cdot \overrightarrow{n}_l=-5\\\\&& \left | \overrightarrow{n}_m \right |=\sqrt{13}\qquad \left | \overrightarrow{n}_l \right |=\sqrt{13}\\\\&& \cos(v_{spids})=\frac{\left |\overrightarrow{n}_m\cdot \overrightarrow{n}_l \right |}{\left | \overrightarrow{n}_m \right |\cdot\left | \overrightarrow{n}_l \right |}=\frac{5}{13}\\\\&& v=\cos^{-1}\left ( \frac{5}{13} \right )=67.38\degree \end{array}


Svar #4
08. februar 2022 af Frede0910

Okay tak for hjælpen :)


Svar #5
08. februar 2022 af Frede0910

Er det bare et eksmpel du har brugt ved Svar#3  synes nemlig ikke det passer med opg a


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2022 af ringstedLC

#5: Det passer da fint...

\begin{align*} \vec{\,r}_l &= \binom{2}{-3}\Rightarrow \widehat{\vec{\,r}_l} =\binom{3}{2}=\vec{\,n}_l\end{align*}


Skriv et svar til: Spidse vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.