Matematik

Tangenten

10. februar 2022 af Jordbær60 - Niveau: B-niveau

Hej venlige hjælpere!

Jeg skal både bestemme tangenten skriftlig og GAS-væktøjet.

 Opgaven er:       (x /10 )2+ ( y/6)2 =1            P(6;4.8)  . 

Jeg har fundt storaksen =10 , lilleaksen =6, og brændpunkter F1(2;4,8) og F2(10;4,8) og min e=0,8

Jeg skal finde ellipsentangeten til P

 Jeg fundt P(6;4,8) er centrum til den ellipsen.

 Hvordan jeg finde ellipsetangeten?

 ( meget gerne både TI-Nspire og skriftlig.

Tak forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2022 af SuneChr

Ellipsens tangentligning er nem at huske:
I stedet for x2 og y2 i ellipsens ligning skal der stå henh.vis. xx0 og yy0 hvor (x0 , y0) er tangentens
røringspunkt med ellipsen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2022 af mathon

Tangentligning:
                                    (xo·x)/100 + (yo·y)/36 = 1      hvor (xo,yo) = (6;4.8)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

P er ikke ellipsens centrum. P ligger på randen, centrum er (0,0).


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2022 af mathon


Svar #5
10. februar 2022 af Jordbær60

Hej Mathon!

(x0.x)/100 ->  er det gange tegn eller minus tegn, altså (x0 -x ) ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2022 af mathon

Tangentligning:
                                    (xo•x)/100 + (yo•y)/36 = 1      hvor (xo,yo) = (6;4.8)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2022 af mathon

Tangentligning:
                                    (6•x)/100 + (4.8•y)/36 = 1      hvor (xo,yo) = (6;4.8)


Svar #8
10. februar 2022 af Jordbær60

hej mathon

der var lille fejl. 

Jeg skal finde ligningen for ellipsetangenten i punkt P.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2022 af mathon

Fejlen var, at du forvekslede ellipsepunktet P(6;4.8) med ellipsens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2022 af mathon

Tangentligning:
                                    (6•x)/100 + (4.8•y)/36 = 1            multiplicer med 150

                                    9x + 20y = 150

                                    y = -0.45x + 7.5


Svar #11
10. februar 2022 af Jordbær60

1000 tak


Skriv et svar til: Tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.