Matematik

Bestem andengradspolynomium

13. februar 2022 af Simonew3 - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til opgaven. Hvordan skal den løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Start med at regne cosh(2) ud. Så har du højden af ophængningspunkterne. Ved at indsætte i ligningen for parablen kan du så finde en ligning, der indeholde a og c som ubekendte. Så mangler du en ligning.

Opstil formlen for kurvelængden for engraf af den vilkårlige funktion f(x) mellem x=-2 og x=2. Indsæt cosh i stedet for f og find længden. Gentag for parablen. Her kan du ikke finde et tal, men et udtryk, der indeholder a og c. De to længder, skal være ens, så her kan du få den anden ligning. Så skal du løse to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2022 af mathon

       \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left (\left\{\begin{array}{ll} a\cdot 2^2+c=\cosh(2)\\&,\left \{ a,c \right \}\\\textup{arcusLen}\left ( a\cdot x^2+c,x,-2,2 \right )=2\cdot \sinh(2)\end{array}\right. \right )\mid x>0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2022 af mathon

korrektion:

       \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left (\left\{\begin{array}{ll} a\cdot 2^2+c=\cosh(2)\\&,\left \{ a,c \right \}\\\textup{arcusLen}\left ( a\cdot x^2+c,x,-2,2 \right )=2\cdot \sinh(2)\end{array}\right. \right )\mid \mathbf{{\color{Red} a}}>0 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.