Matematik

Stationært punkt maple output

26. februar 2022 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Jeg skal i en opgave undersøge ekstremum i et afgrænset område og startede derfor med at undersøge om der var stationære punkter. 

Da jeg gjorde dette i maple, gav den mig et stationært punkt givet ved: 

y=y og x=0

Hvad betyder det at y=y? Hvorfor får jeg dette output? 

Normal ville jeg jo finde funktionværdien for det stationære punkt, for at kunne sammenligne det med andre eventuelle ekstrema. Hvad gør man her?

Maple beregninger er vedhæftet:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2022 af Soeffi

#0.

Det betyder, at y kan antage en hvilken som helst værdi. Af ligning 2 fremgår det, at x = 0. Indsættes dette i ligning 1, så får man, at 0·y = 0, som er sandt for alle y ∈ R.


Skriv et svar til: Stationært punkt maple output

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.