Kemi

Mol

28. februar 2022 af Mille087 - Niveau: C-niveau

Hej, 

hvor regner jeg det her ud?

1. Hvor mange mol bly er der i 1 kg bly 

2. Hvor mange mol H2O er der i 1 kg vand


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2022 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textup{Brug}\\&& n=\frac{m}{M} \end{array}


Svar #2
28. februar 2022 af Mille087


Svar #3
28. februar 2022 af Mille087

#1

              \small \begin{array}{llllll} \textup{Brug}\\&& n=\frac{m}{M} \end{array}

Hvad er det jeg skal sætte ind i m og M?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2022 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&& n_{Pb}=\frac{1000\;g}{207.2\;\frac{g}{mol}}\\\\ \textbf{2)}\\&& n_{H_2O}=\frac{1000\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}} \end{array}


Svar #5
28. februar 2022 af Mille087

#4

              \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&& n=\frac{1000\;g}{207.2\;\frac{g}{mol}}\\\\ \textbf{2)}\\&& n=\frac{1000\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}} \end{array}

Tusind tak!! 


skal og så lige høre n er =  6,022 *1023? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2022 af mathon

Et mol indeholder altid NA = 6.022·1023 enkeltdele.


Skriv et svar til: Mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.