Kemi

Redoxreaktioner på vegne af Sofia0294

02. marts 2022 af mathon - Niveau: B-niveau

Færdiggør redoxreaktioner


Svar #1
02. marts 2022 af mathon


Svar #2
02. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll}\textbf{a)}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue}+4}}}NO_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

        \small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Cu&2&&1\\ N&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}

        


Svar #3
02. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllllll}\textbf{d)}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Pb}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Cl}{O}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{Pb}O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue}-1}}}Cl^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

        \small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Pb&2&&1\\ Cl&&2&1 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+Cl^-\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+Cl^-\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Svar #4
02. marts 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllllll}\textbf{h)}\\&\textup{Da }I\textup{ dismuteres begyndes med m\ae rkning:}\\\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{I*}{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{I}{\! \! O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{I*}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue}0}}}I\,_{\textit{(s)}} \end{array}

        \small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ I*&1&&5\\ I&&5&1 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small 5\,I\! \! *^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,I\! \! *\,_{\textit{(s)}}\;+I\,_{\textit{(s)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small 5\,I\! \! *^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,I\! \! *\,_{\textit{(s)}}\;+I\,_{\textit{(s)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small 5\,I\! \! *^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,I\! \! *\,_{\textit{(s)}}\;+I\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small 5\,I^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Svar #5
03. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllllll}\textbf{f)}\\&& \overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Pb}O_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{Cl}{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Pb}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red}0}}}Cl_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

        \small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Pb&&2&1\\ Cl&1&&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllllllll} PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Pb{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{lllllllll} PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Pb{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllllllll} PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Pb{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2022 af lagkage11

#2

\small \begin{array}{lllllllll}\textbf{a)}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue}+4}}}NO_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

        \small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Cu&2&&1\\ N&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}

        

Hvorfor står der antal : 2 ved N? Oxidationstallet for N falder med én, så jeg er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2022 af lagkage11

#2

\small \begin{array}{lllllllll}\textbf{a)}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue}+4}}}NO_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

        \small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Cu&2&&1\\ N&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}

        

Hvorfor står der antal : 2 ved N? Oxidationstallet for N falder med én, så jeg er ikke helt med.


Svar #8
04. maj 2022 af mathon

Antal opgange skal være lig med antal nedgange

Antal afgivne elektroner skal være lig med antal modtagne elektroner.


Skriv et svar til: Redoxreaktioner på vegne af Sofia0294

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.