Fysik

resulterende kraft

03. marts 2022 af ElskerCalculus - Niveau: A-niveau

"En klods med inerti m = 5.62 kg bliver trukket op ad en bakke med en kraft F der har størrelsen F = 54.4 N under påvirkning af tyngdekraften. Bakken har en hældning på θ = 29.7o i forhold til vandret og kraften F har en hældning på φ = 17.6o i forhold til klodsens bevægelsesretning. "

Jeg har forsøgt mig lidt med Newtons anden lov F=m\cdot a\cdot \cos(\theta) osv. men jeg kan ikke helt nå frem til facit som så er F=24.4N.

Vedhæftet fil: skitse3.png

Svar #1
03. marts 2022 af ElskerCalculus

Nå, jeg formodede at løse problemet. Da vi ikke har friktion er min beregning,

-5.62kg\cdot 9.81\frac{m}{s}\cdot sin(29.7)+54.4N\cdot cos(17.6)=24.4N


Skriv et svar til: resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.