Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1))

03. marts 2022 af Augustwoc - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave sidder lidt fast?

En funktion f er givet ved

f(x)=2ln(x)+3x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2022 af peter lind

Taangentens ligning i (x0, f(x0) er

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2022 af ringstedLC

Brug tangentligningen (formel (76)


Svar #3
03. marts 2022 af Augustwoc

Det er jeg enig i, men når jeg skal bruge ln(x) går det galt


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x) &= 2\cdot \bigl(\ln(x)\bigr)'+\bigl(3x\bigr)' \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2022 af janhaa

f ' = (2/x)+3

f '(1)=5

f(1) =3

tangent;

y = 5x - 2


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.