Matematik

løs ligningen f(x)=0 ved hjælp af figuren

08. marts 2022 af JimmyH - Niveau: B-niveau

hej alle i kloge matematikere.

jeg sidder med denne opgave som jeg er gået helt fast i.

jeg har læst og læst i pensum, men jeg syntes ikke jeg kan finde noget der hjælper mig videre,

opgaven er som vist i billedet... 

har jeg ret hvis jeg mener at den første del af opgaven f(x)=0 er de to skærings punkter med x-aksen... altså punktet -2 og 4?

når jeg skal bestemme f'(2) så er jeg helt sat af...

på forhånd tak for svar...

Vedhæftet fil: opgave 2 graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&(-2,0)\qquad (4,0)\\\\\textbf{b)}\\&&f{\,}'(2)\textup{ er h\ae ldningtallet for tangenten i }R. \end{array}


Svar #3
08. marts 2022 af JimmyH

vil det sige at jeg "bare" skal se på billedet og sige at mit hældningstal er -1? da den går 1 ud af x og 1 ned af y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2022 af Soeffi

#0. En mere tydelig tegning.

Vedhæftet fil:2041023.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2022 af mathon

#3
          
JA.


Svar #6
08. marts 2022 af JimmyH

tak så tror jeg sku jeg forstod det...


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2022 af Soeffi

#0...har jeg ret hvis jeg mener at den første del af opgaven f(x)=0 er de to skærings punkter med x-aksen... altså punktet -2 og 4?... 

Ja...punkterne x = -2 og x = 4, hvor det er underforstået at y = 0 i hvert punkt som angivet i #2. 


Skriv et svar til: løs ligningen f(x)=0 ved hjælp af figuren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.