Matematik

Procentvis forskel

18. marts 2022 af Anonym706 - Niveau: B-niveau

Jeg har en tabelundersøgelse, hvori 862 har svaret ja eller nej til et spørgsmål, som jeg ikke lige vil gå i dybden med.

Antal der svarede ja: 327
Antal der svarede nej: 535

Jeg vil vide hvordan man beregner den procentvise difference mellem de to tal? (procentvis forskel).

Altså, jeg vil ikke finde ud af hvor meget størere det ene tal er, i forhold til det andet. 
Og jeg mener heller ikke, differencen i hele tal (535-327).


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2022 af Krollo (Slettet)

\left|\frac {slutv\ae rdi - begyndelsesv\ae rdi}{begyndelsesv\ae rdi}\right| \cdot 100 \% = procentdelen

Brug ovenstående formel fra studieportalens kompendium: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/procentregning/procentvis-stigning

Men hov, mener du procentfordelingen? Det er jo ikke det samme spørgsmål, du har stillet dem, så jeg ved ikke, om man kan tale om "procentvis forskel/stigning" her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} p &= p_{nej}-p_{ja} \\ &= \frac{535\cdot 100}{862}\,\%-\frac{327\cdot 100}{862}\,\% \\ p &= \frac{(535-327)\cdot 100}{862}\,\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2022 af Krollo (Slettet)

Hvis det er procentfordelingen, skal du bare finde ud af, hvor mange procent hvert tal (hhv. 327 og 535) svarer til af 862.

F.eks.

327/ 862 * 100 = 37,9 %

Men det er ikke den "procentvise forskel".


Skriv et svar til: Procentvis forskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.