Matematik

Trigonometri

20. marts 2022 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Løs ligningen

-2sin^{2}x+5cosx+4=0

Bruger grundrelationen da jeg kan erstatte (sin2x) med (1-cos2x) Så har jeg kun en trigonometrisk funktion tilbage. Derefter foretager tager jeg mig en substition, hvor jeg sætter cos(x)=t og jeg får så en maskeret andengradsligning som jeg løser mht t.

Er det rigtigt? Tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2022 af peter lind

Det er korrekt. Bagefter skal du løse ligningen cos(x) = t


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.