Fysik

Frekvens i cirkelbevægelse

28. marts 2022 af VanessaAndersen - Niveau: A-niveau

Hej, er der en som kan forklare mig hvordan jeg kan løse opgave b i denne opgave?

Ved opgave a har jeg beregnet omløbstiden til at være 0,77 s 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du har

a = d * ω2

og da ω = 2π*f, har du

a = d * (2π*f)2

Så laver du lineær regression på måledataene. Jeg får sammenhængen

y = 22,19*x + 0,7455

De 22,19 svarer til faktoren (2π*f)2 hvoraf du så kan bestemme f.

At accelerationsmåleren ikke sidder helt nede i bunden af telefonen hvor man har målt fra kommer til udtryk i leddet 0,7455. Målerens afstand fra telefonens bund kan du bestemme ved at sætte y lig med 0:

y = 0  <=>

22,19*x + 0,7455 = 0  <=>

x = -0,034m

Den sidder altså 3,4 cm fra telefonens bund.


Svar #2
28. marts 2022 af VanessaAndersen

Tusind tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Frekvens i cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.