Matematik

Funktioner og grafer

28. marts 2022 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Hjælp til nedstående opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2022 af ringstedLC

Du skal lige nærlæse betingelserne for brug af SP, især det med at skrive at hvad man har lavet og hvad man ikke forstår.

a) Du får oplyst en model, der giver dig længden, når alderen kendes.

b) y-værdien af den skitserede graf er fiskens længde når den er mellem 0 og 20 år gammel.

Bestem t-værdien, når længden er 90 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2022 af mathon

                     \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& l=162\cdot \left ( 1-0.98\cdot e^{-0.2\cdot 1} \right )\qquad 0\leq t\leq 20\\\\\textbf{b)}\\&& 90=162\cdot \left ( 1-0.98\cdot e^{-0.2\cdot t} \right )\\\\&& \frac{90}{162}=1-0.98\cdot e^{-0.2\cdot t} \\\\&& 0.98\cdot e^{-0.2\cdot t}=\left ( 1- \frac{90}{162}\right )=\frac{72}{162}\\\\&& e^{-0.2\cdot t}=\frac{72}{0.98\cdot 162}\\\\&& e^{0.2\cdot t}=\frac{0.98\cdot 162}{72}\\\\&& 0.2\cdot t=\ln\left (\frac{0.98\cdot 162}{72} \right )\\\\\\&& t=\frac{\ln\left (\frac{0.98\cdot 162}{72} \right )}{0.2} \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.