Matematik

Omkreds af 10-kanten

31. marts 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jeg er i gang med at finde omkredsen af en ti-kant, men kan simpelhen ikke finde ud af det. Nogen der kan hjælpe?

Hvis jeg skulle gætte, så ville jeg nok sige: 4a+8b+14 ?

På forhånd tak.
Billede er vedhæftet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2022 af janhaa

Omkrets til 10-kant= 4a + 10b + 12 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Med uret rundt:

2a + 2b + (4 + 2) + (4b - 2b) + 2 + b + 4 + b + 2a + 4b =

2a + 2b + 6 + 2b + 2 + b + 4 + b + 2a + 4b =

4a + 10b + 12


Skriv et svar til: Omkreds af 10-kanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.