Matematik

Forskrift for andengradspolynomium/beregnelse af garageport

02. april 2022 af EmmaHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal løse den her opgave (har vedhæftet den).

Det drejer sig om et andengradspolynomium, så jeg tænker at 

a = -0,001736

b = 0

c = 210

210 er altså c-værdien og "står for" højden i forskriften.

Jeg kan dog ikke helt se sammenhængen mellem hvad -0,001736 skal vise i forskriften.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2022 af AskTheAfghan

Hvis f(x) = ax2 + 210, skal du finde a sådan at f(±120) = 185.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2022 af ringstedLC

#0

a = -0,001736

c = 210

210 er altså c-værdien og "står for" højden i forskriften.

Jeg kan dog ikke helt se sammenhængen mellem hvad -0,001736 skal vise i forskriften.

Fortegnet af a bestemmer om parablens grene vender opad eller nedad.

Størrelsen af a bestemmer grenenes/parablens vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2022 af ringstedLC

Bemærk: Toppunktet (0, 210) kan her ikke bruges til bestemmelse af a:

\begin{align*} T=(x_T,y_T) &= (0,210) \\ 0=\frac{0}{2a} &\,\wedge \,210=\frac{-(0^2-4\cdot a\cdot 210)}{4a} \\ 0\cdot a=\frac{0}{2} &\,\wedge \,a=\frac{4\cdot a\cdot 210}{4 \cdot 210} \\ 0=0 &\,\wedge \,a=a \\ a &=a\end{align*}


Svar #5
02. april 2022 af EmmaHG (Slettet)

#1

Hvis f(x) = ax2 + 210, skal du finde a sådan at f(±120) = 185.

Tak! Men hvordan gør man det? Jeg tror ikke jeg er helt med - kan du uddybe lidt? Hvorfor er a = -0,001736?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f(120)=185 &= a\cdot 120^2+210 \\ a &=\;? \end{align*}


Svar #7
02. april 2022 af EmmaHG (Slettet)

#6

\begin{align*} f(120)=185 &= a\cdot 120^2+210 \\ a &=\;? \end{align*}

f(120) = 185 = -001736*120^2 + 210 (og a = -001736)?


Svar #8
02. april 2022 af EmmaHG (Slettet)

#6

\begin{align*} f(120)=185 &= a\cdot 120^2+210 \\ a &=\;? \end{align*}

Og hvorfor f(120)? Hvor kommer 120 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2022 af ringstedLC

#7:

\begin{align*} a &= \frac{185-210}{120^2}=-\frac{5^2}{120^2}=-\left (\frac{1}{24} \right )^{\!2}\approx -0.001736 \end{align*}

#8:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} \bigl(120,f(120)\bigr)&=&\bigl(120,185\bigr) \\ \bigl(-120,f(-120)\bigr)&=&\bigl(-120,185\bigr) \end{matrix}\right\}\,\textup{er punkter p\aa\;grafen} \end{align*}


Skriv et svar til: Forskrift for andengradspolynomium/beregnelse af garageport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.