Matematik

Find hældning for et punkt i en parabel

05. april 2022 af Nisoe - Niveau: B-niveau

Halløjsa
Opgaven lyder på følgende:

"Benyt grafen til at bestemme hældningskoefficienten for tangenten for grafen f, i punktet P

Og vedlagt er et billede af grafen, som jeg har vedhæftet'

Jeg er meget forvirret, hvordan finder jeg hældningen når jeg kun kender selve punktet i grafen, og ikke nogen variabler?

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: parabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2022 af mathon

Tangenten i P har retningsvektor \small \bigl(\begin{smallmatrix} 1\\5 \end{smallmatrix}\bigr)


Svar #2
05. april 2022 af Nisoe

Vi har ikke lært om brug af vektorer til at finde hældning

Hvordan kan jeg helt præcist bruge det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2022 af mathon

Tangenten i P går gennem (3,1) og (5,5)


Svar #4
05. april 2022 af Nisoe

Jeg er meget glad for din hjælp

Men jeg er nødt til at kunne forklare hvordan jeg ved det, ellers så er det jo det samme som at du bare giver mig svarene ud jeg selv lærer noget selv

Så, hvordan har du fundet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2022 af mathon

Hold en lineal i punktet P 
og observer at tangenten går gennem de ovenfor omtalte punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{du har s\aa }\\&\textup{tangentligningen:}\\&&y=a\cdot x+b\\&\textup{og dermed:}\\&& y_2=a\cdot x_2+b\\&&y_1=a\cdot x_1+b\quad \textup{(subtraktion)}\\\\&& y_2-y_1=ax_2-a(x_1)=a(x_2-x_1)\\\\&&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2022 af mathon

korrektion
af #1

                  Tangenten i P har retningsvektor \small \small \bigl(\begin{smallmatrix} 1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2022 af mathon

Overskriften burde være:
                                             Find hældningen for tangenten i et punkt på en parabel.


Svar #9
05. april 2022 af Nisoe

Okay så 

Hvis alt er gjort korrekt, burde det så se sådan ud i Maple (vedhæftet fil)

Hvis jeg selvfølgelig også lige retter overskriften :)

Vedhæftet fil:opgave3.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2022 af mathon

      Ja.


Skriv et svar til: Find hældning for et punkt i en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.