Tysk

Tysk hjælp

05. april 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Nogen der ved hvad den personlige stedord er her ved den tomme plads: Er versprach_____dass
sie ihr Kind behalten könnte, wenn sie seinen Namen wüsst.


Svar #1
05. april 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Er det ikke ihr?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2022 af rakijovic

Ganz genau, g'nädiges Fräulein; helt rigtigt, den frøken. :) Husk dog slut-e også på wüsste. :)

*det personlige stedord (det hedder som bekendt et ord, og dette ændrer ikke bare fordi ordet indgår i et sammensat ord) :)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2023 af TorbenSchmidt

Hej,

Den personlige stedord, der passer i den tomme plads, er "ihr." Sætningen ville se sådan ud: "Er versprach ihr, dass sie ihr Kind behalten könnte, wenn sie seinen Namen wüsst."

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2023 af Stygotius (Slettet)

Man skal ikke lade sig forvirre af at det ord som staves "ihr", kan være, enten et personligt pronomen (stedord) i dativ = hende   ........eller et possesivt pronomen (ejestedord) = hendes. Det er et rent tilfælde.

NB. Det allersidste ord i #3 skal være "wüsste".


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2023 af Stygotius (Slettet)

Rettelse:

Man skal ikke lade sig forvirre af at det ord som staves "ihr", kan være, enten et personligt pronomen (stedord) i dativ = hende   ........eller et possesivt pronomen (ejestedord) = hendes. Det er et rent tilfælde.

NB. Det allersidste ord i #3 skal være "wüsste".   OBS. "kannte" eller "gekannt hätte" er bedre.  ("kennen" = da. kende; "wissen" = da. vide). Verbet "kende" følges af et substantiv eller pronomen. Verbet "vide"  følges af en sætning   ....på både dansk og tysk 

:


Skriv et svar til: Tysk hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.