Matematik

koordinatsæt til parameterkurve - lodrette og vandrette tangenter

06. april 2022 af freja9292 - Niveau: A-niveau

Har lidt svært ved at løse b) i følgende opgave. Hvordan ville i løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2022 af Moderatoren

Beskriv dine problemer, så kan du få hjælp til selv at løse den.


Svar #2
06. april 2022 af freja9292

Har prøvet at gøre følgende, men det giver helt mening for mig, jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2022 af oppenede

Hvorfor siger du 0 til 2pi i intervalsolve, når opgaven siger t ∈ R


Svar #4
06. april 2022 af freja9292

hvad skal jeg så skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal løse ligningen y'(t) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

Har du tegnet kurven?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. april 2022 af ringstedLC

#0: Du starter ellers fint, dog ses det ikke, at '(t) og y '(t) defineres. Men nu kender jeg heller ikke programmet.

\begin{align*} x'(t) &= 0\Rightarrow t=0 \\R_{lodret}=s(0) &= (4,0) \end{align*}

da du har bestemt den værdi af t, hvor 1. koordinaten til retningsvektoren for tangenten er lig 0. Tangenten er derfor "lodret". Afsæt Rlodret på din tegning og se at det stemmer.

Bestem på samme måde værdien af t, hvor 2. koordinaten til r.-vektoren er lig 0 ved at løse:

\begin{align*} y'(t) &= 0\Rightarrow t=\;? \end{align*}

Ved at se på tegningen virker det til, at der er mere end et røringspunkt, hvor tangenten er vandret. Ligningen svarer jo også til at bestemme en parabels rødder (højst to), så det passer fint:

\begin{align*} t &= \left\{\begin{matrix} t_1\\ t_2\end{matrix}\right. \\ R_{vandret}&=\left\{\begin{matrix} s(t_1)\\ s(t_2)\end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: koordinatsæt til parameterkurve - lodrette og vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.