Bioteknologi

Udregn massen af den udfældede bariumcarbonat.

09. april 2022 af Bella201 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave, hvor der står at jeg skal udregne massen af den udfældede bariumcarbonat ud fra et forsøg. Jeg har denne fældningsreaktion: Ba(OH)2 + CO2 -> BaCo3 + H2O

Til forsøget er der tilsant 100 mL 0,050 M bariumhydrooxid i en 250 mL konisk kolbe. 

Jeg tænker at man skal finde stofmængden til at starte med?

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg løser dette - håber i vil give jer tid til, at give mig et svar.

Mvh. Bella


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2022 af mathon

Under forudsætning
af CO_2 i overskud:
                                       \begin{array}{lllllll}&& n_{Ba(OH)_2}=\left(0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot\left(0.050\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=0.005\;\mathrm{mol}\\\\ \textup{reaktionsforhold:}\\&& Ba(O\!H)_2:BaCO_3=1:1\\\\ \textup{produktmasse:}\\&& m_{BaCO_3}=\left(0.005\;\mathrm{mol} \right )\cdot\left(197.34\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=0.9867\;\mathrm{g} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2022 af Soeffi

#0. I følge reaktionsligningen så er forholdet mellem stofmængden af Ba(OH)2 og BaCO3 lig med 1 til 1. Man forudsætter fuldstændig reaktion. Dvs. 

n(BaCO3) = n(Ba(OH)2) ⇒ m(BaCO3)/M(BaCO3) = C(Ba(OH)2)·V(Ba(OH)2) ⇒ 

m(BaCO3) = M(BaCO3)·C(Ba(OH)2)·V(Ba(OH)2)


Skriv et svar til: Udregn massen af den udfældede bariumcarbonat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.