Matematik

vektorer

17. april 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

forstar ikke hvad k er kan i forklarer hvordan jeg læser den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2022 af Anders521

#0 Bogstavet k repræsenterer et tal, det kaldes for en skalar. Skalaren ganges på vektoren c . F.eks. hvis k = 2 og c =[-4, 12], så fås en ny vektor                                                                                                                                                         k·c = k·[-4 , 12]                                                                                                                                                   ⇒ 2·c = 2·[-4, 12]                                                                                                                                                            = [2·(-4), 2·12]                                                                                                                                                       = [-8, 24]

Se ellers (46) i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3+(-13)\\ -5+23 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -10 \\ 18 \end{pmatrix}\\ \textup{unders\o g om}\\&& \begin{pmatrix} -10 \\ 18 \end{pmatrix}=k\cdot \begin{pmatrix} -4\\12 \end{pmatrix}\textup{ er mulig for et }k\in\mathbb{R}\\ \textup{dvs}\\\\&& \begin{align*} -10&=-4k\\18&=12k\end{align*} \end{array}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.