Matematik

vektorer 3

17. april 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

Forstar ikke den her opgsve hvordan læser jeg den og hvad menes der med vinkelrette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2022 af Anders521

#0 At to vektorer v og w (eller rette linjer) er vinkelrette betyder, at de står 90º ihft. hinanden. Tænk på akserne i et koordinatsystem. Hvis determinanten mellem v og w er forskellig fra nul, er de ligeledes vinkelrette ifht. hinanden. Se (58) og (60) i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2022 af ringstedLC

a) Samme teknik som i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2044618


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2022 af ringstedLC

#1

Hvis determinanten mellem v og w er forskellig fra nul, er de ligeledes vinkelrette ifht. hinanden. Se (58) og (60) i formelsamlingen.

Dén regel kender jeg ikke, og den fremgår ikke af de nævnte formler:

\begin{align*} \textup{det}(\vec{\,a},\vec{\,b}) &= 0 &\Leftrightarrow \vec{\,a}\parallel\vec{\,b} &\quad \textup{formel (60)} \\ \textup{det}(\vec{\,a},\vec{\,b}) &\neq 0 &\Leftrightarrow \vec{\,a} \nparallel\vec{\,b} &\;{\color{Red} \nRightarrow }\;\vec{\,a}\perp\vec{\,b} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2022 af mathon

               \small \textup{solve}\left (\textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} t\\5 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} t-3\\+2 \end{bmatrix} \right )=0,t \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2022 af Anders521

#3 Ah, det er også noget sludder. Til trådskriven, ignorér determinantdelen i #1.

Hvis to (egentlige) vektorer v og w er vinkelrette (ortogonale) ifht. hinanden, er deres skalarprodukt lig nul. F.eks. v = [5, 6] og w = [-6, 5] er v•w = 5·(-6) + 5·6 = -30 + 30 = 0. Se (53) i formelsamlingen.


Skriv et svar til: vektorer 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.