Fysik

Ultraviolet lys på hydrogenatomer

18. april 2022 af louisean - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg forstår ikke helt denne opgave, kan nogen hjælpe?


Svar #1
18. april 2022 af louisean

Del b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2022 af peter lind

a) bølgelængderne findes af   E = h*f = h*c/λ hvor h er plancks konstant, f er frekvensen, c er lysets hastighed og λ er bølgelængden.

b) position 1. Noger af strålingen bliver absorberet og dereefter spredt. Absorbtionen sker ved en overgang i brintatomet. Find overgangen i brintatomet ved en energi eller bølgelængde som passer med strålingen

position 2.Du ser en del af den spredte stråling


Svar #4
19. april 2022 af louisean

Er det så de forskellige intervaller jeg skal benytte for at bestemme den største og mindste bølelængde? Jeg forstår ikke helt de oplyste formler. 

Jeg prøver lige og besvare b

Position 1 svarer til graf 5

Position 2 svare til graf 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2022 af peter lind

a) Du skal beregne bølgelængderne for endepunkterne i energiintervallet opgivet i spoørgsmål a

Hvad forstår du ikke ved formlerne?

b) Grafen du har vedlagt i #1 er kun for position 2. Det står tydeligt i overskriften på grafen


Svar #6
19. april 2022 af louisean

a) Skal jeg sætte formlerne lige med hinaden? Hvordan findes jeg frekvensen?

b) Der står i opgaven at jeg skal vurdere hvilken graf passe bedst til position 1 af de 6 grafer. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2022 af peter lind

a) Nej du skal af energien af intervallets endepunkter beregne bølgelængderne.

b) nej. Du skal finde hvilken af graferne der stemmer med de 2 positioner


Svar #8
19. april 2022 af louisean

Nu har jeg prøvet og løse opgaven. 

a)

Den største bølgelængde = 99,3223 nm 

den mindste bølgelængde = 110,358 nm 

b) 

Graf 3 stemmer med de 2 positioner 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2022 af peter lind

Nej. Position 1 svarer til at der fjernet en spektrallinje fra den fremkomne stråling

position 2 at der er kommet en tilsvarende spektrallinje.

se #2 for nærmere forklaring


Skriv et svar til: Ultraviolet lys på hydrogenatomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.