Matematik

Største værdi?

24. april 2022 af Gervonta - Niveau: C-niveau

Hvilket regneudtryk har den største værdi, når a og b er større end 0?

a*b,
a2 * b,
(a+b) * (a+b),
(a+b) * (a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2022 af jørgenfraviborg

Hvis vi antager at der er tale om samme værdier for a og b i regneudtrykkene, så vil jeg tro at det er (a+b)*(a+b), som er størst. 


Svar #2
24. april 2022 af Gervonta

Men hvorfor egentligt?

Svar #3
24. april 2022 af Gervonta

Hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2022 af ringstedLC

Prøv at sætte a = b , a > 0 og reducér udtrykkene.

- Indsæt så a < 1 og a ≥ 1 og beregn.

Hvis dét peger på et af udtrykkene, så tester du for a > b og a < b. Og husk igen at vælge værdier både større og mindre end "1".


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2022 af SuneChr

Efterprøv tilfældene, hvor
0 < a < 1, a = 1, a > 1
kombineret med
0 < b < 1, b = 1, b > 1
For a < b er sidstnævnte negativ.
For a = b er sidstnævnte nul.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2022 af SuneChr

Når vi kun interesserer os for den største værdi, kan vi se bort fra ab, thi ab < (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Skriv et svar til: Største værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.