Matematik

ellipse i geogebra; afgrænsning

27. april 2022 af Jette1234567 - Niveau: A-niveau

Hej

Kan nogen hjælpe med, hvordan jeg skriver funktionen ind forspørgsmål  a)

- jeg ved ikke, hvordan jeg får afgrænsningen større end 0 og mindre end 2 pi skrevet ind.

Jeg bruger geogebra.

Tak, om du kan skrive hele udtrykket, der får geogebra til at tegne ellipsen.

Vedhæftet fil: Øvelse 9.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{c)}\\&\textup{Du har:}\\&& x=4\cdot \cos(t)\\&& y=3\cdot \sin(t)\\\\\\&&\frac{x}{4}=\cos(t)\\&& \frac{y}{3}=\sin(t)\\\\\\&& \frac{x^2}{4^2}+\frac{y^2}{3^2}={cos^2(t)}+\sin^2(t)=1\\\\&& \frac{x^2}{4^2}+\frac{y^2}{3^2}=1\\\\&\textup{Graferne er derfor}\\&\textup{sammenfaldende.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2022 af ringstedLC

#0: I GG bruges kommandoen "Kurve" til parameterfremstillinger som denne. Den skal indeholde en start/slutværdi. Ellipsen tastes direkte som enhver anden ligning.


Svar #4
28. april 2022 af Jette1234567

Mange tak for alle svar:-)


Skriv et svar til: ellipse i geogebra; afgrænsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.