Matematik

Trekant

02. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Hvordan finder jeg u daf dette: Rumfanget af den store kasse er _____ gange så stort som rumfanget af den lille kasse.


Svar #1
02. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Hej,

Hvordan finder jeg u daf dette: Rumfanget af den store kasse er _____ gange så stort som rumfanget af den lille kasse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2022 af Quarr

Hvad har du selv fundet frem til?

- - -

Ja

 


Svar #3
02. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Er der en bestemt formel, fordi jeg tror det er 4, hvor jeg siger 22


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2022 af Quarr

Jeg tror at du skal udregne forholdet mellem den store kasses rumfang og den lille kasses rumfang.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2022 af SauIGoodman

Formlen er: V=l\cdot b\cdot h. Udregn for begge kasser, dvs. udregn V_{\text{lille kasse}} og V_{\text{stor kasse}}.

Når du har gjort det, så find forholdet ved:

k=\frac{V_{\text{stor kasse}}}{V_{\text{lille kasse}}}

Konklusion: "Den store kasse vil være k gange større end den lille kasse."

PS: Titlen siger "Trekant", men det er ikke det du arbejder med.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

#3 Du er inde på det rigtige, men du har talt galt. Havde det været arealet, ville din løsning være korrekt.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.