Fysik

Fysik aflevering

04. maj 2022 af Frejace - Niveau: B-niveau
Hejsa, jeg har en fysik aflevering til i dag, og jeg søger virkelig hjælp til de to sidste spørgsmål jeg mangler svar på??
Håber at en kan hjælpe:) tak på forhånd.

Spørgsmålene:
“Beregn energien i den eksisterende tilstand med n = 5 for hydrogen”
&
“Udregn massetab og Q-værdien for henfaldet af Oxygen-15."

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2022 af mathon

“Beregn energien i den eksisterende tilstand med n = 5 for hydrogen

   atomar hydrogen:
                                   \small \begin{array}{llllllll}&& E_n=-\frac{\left ( 13.6\;\mathrm{eV} \right )}{n^2}\quad n=1,2,3, ... \end{array} 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2022 af mathon

                          \begin{array}{lllllll}&& _{\; 8}^{15}\textrm{O}\;\longrightarrow\; _{\; 7}^{15}\textrm{N}\;+\;_{1}^{0}\textrm{e}\;+\; \nu\\\\&& \Delta m=15.003065\;\mathrm{u} -\left (15.000108\;\mathrm{u}\;+\;0.000549\;\mathrm{u} \right )=0.002408\;\mathrm{u}=3.99858\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg}\\\\&& Q=\Delta m\cdot c^2=\left (3.99858\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2=3.59373\cdot 10^{-13}\;\mathrm{J}=2.24303\;\mathrm {MeV} \end{array}


Svar #3
04. maj 2022 af Frejace

Tusind tak!
 


Skriv et svar til: Fysik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.