Fysik

Lydbølger bølgelængde

04. maj 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en lydbølge har frekvensen 300hz, hvordan bestemmer jeg bølgens bølgelængde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2022 af Christianfslag

c=\lambda *f\rightarrow f=\frac{c}{\lambda }


Svar #2
04. maj 2022 af vana78 (Slettet)

#1

c=\lambda *f\rightarrow f=\frac{c}{\lambda }

hvad er c


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2022 af ringstedLC

#2: Sammenhængen i #1 er OK, men symbolet c anvendes nomalt for lysets hastighed i vakuum. En lydbølge er meget langsommere end lyset og afhænger bla. af det stof, hvori bølgen bevæger sig.

I luft er lydens hastighed 343 m/s v. 20 ºC.


Skriv et svar til: Lydbølger bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.