Matematik

Værdimængde

18. maj 2022 af mero56 - Niveau: B-niveau

Heeej 

Jeg skal finde værdimængden for funktionen f(x)=x+1/x, xE(1/2;3)

Jeg fik af vide at jeg skulle først beregne eksemumsværdierne og det har jeg fundet frem til 1-1/x^2, og er virkelig forvirret over hvad jeg skal nu. Håber der er en der kan hjælpe og forklarer mig hvordan man når frem til resultatet. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2022 af AskTheAfghan

Hvad betyder  notationen (1/2; 3); er det [1/2; 3] eller ]1/2; 3[? Hvis x skal ligge i (1/2; 3), har f '(x) = 0 har løsningen x = 1, overvej hvordan det er opnået. Prøv undersøg, om f er strengt voksende eller strengt aftagende i intervallerne (1/2; 1[ og ]1; 3).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2022 af ringstedLC

En funktions værdimængde er mængden af de værdier den kan antage. Tegn grafen og se, at den har et minimum og et maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2022 af SuneChr

.SP 190520221358.JPG

Vedhæftet fil:SP 190520221358.JPG

Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.