Matematik

Rente og vækst

18. maj 2022 af andrew741389 - Niveau: 8. klasse

Pelle har vundet 10000 kr i lotto som han vil investere. Han kan enten købe aktier der giver et afkast på 110% i løbet af 10 år eller sætte pengene i banken til en årlig rente på 10%. Hvor mange penge har han tilbage efter 10 år. 

plzz hjæælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{aktier efter 10 \aa r:}\\&\textup{afkast}&10^4\cdot 1.10&=&11\;000.00\\& \textup{kurs pari}:&&=&\underline {10\;000.00}\\&&&=&21\,000.00\\\\ \textup{opsparing efter 10 \aa r}\\&\textup{med renter:}\\&& 10^4\cdot 1.10^{10}&=&25\;937.42 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2022 af AngelOneOne

Hej,

Efter 10 år har Pelle, hvis han investerede pengene: 10.000 · 1,1 = 11.000 + 10.000 (der blev investeret) = 21.000

Efter ti år hvis Pelle satte pengene i banken til en årlig rente på 10%:

Her skal du bruge renters renteformlen:

Kn=K0·(1+p)n hvor:
Kn = Beløbet efter n antal terminer
K0 = Det oprindelige beløb (10.000)
p = Renten per termin (10%=0,10)
n = Antal terminer (10)

Kn = 10.000 · (1+0,10)10 = 25.937,42

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2022 af PeterValberg

#0

Se eventuelt denne video om eksponentielle sammenhænge < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rente og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.