Fysik

Hjælp til ligning

20. maj 2022 af Superbest - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg fatter slet ikke hvordan de er kommet frem til dette i ligningen og hvordan man løser den. Er der nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: fysik lod.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2022 af mathon

                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2022 af mathon

noteret uden enheder:

                                         \small \begin{array}{lllllll}\textup{Ligninger:}\\&& 0.60\cdot a=5.89-F_s\\&& \underline{0.70\cdot a=F_s-3.96}\\ \textup{addition:}&&1.30\cdot a=1.93\\&\Updownarrow\\&&a=\frac{1.93}{1.30}=1.48(462)\;\mathrm{\frac{m}{s^2}}\\\textup{som indsat i}\\&&0.60\cdot a=5.89-F_s\\\textup{giver:}\\&&0.60\cdot 1.48462=5.89-F_s\\\\&&F_s=5.89-0.60\cdot 1.48462\\\\&& F_s=5.0\;\mathrm{N} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.