Kemi

Hvad er pH for opløsningen?

20. maj 2022 af Sol100 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen som kan forklare denne?:

Hvad er ph i en 0.25M vandig opløsning af NH_3? For den korresponderende syre er K_a = 5.5*10^{-10}


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2022 af mathon

Den til \small NH_3 korresponderende syre er \small NH_4{^+} med \small K_a=5.5\cdot 10^{-10}   dvs  \small pK_a=9.26 

For en svag base er:
                                       \small \begin{array}{lllll}&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a+\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\\textup{hvoraf:}\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.26+\log\left ( 0.25 \right ) \right )=11.3 \end{array}


Skriv et svar til: Hvad er pH for opløsningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.