Matematik

Spidse vinkel mellem l og andenaksen

23. maj 2022 af studerende0 - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man den spidse vinkel mellem l og andenaksen, uden hjælpemidler?

Opgaven lyder:

En linje l er givet ved ligningen: -5x+3y-9=0

a) Bestem skæringspunktet mellem l og andenaksen.

Her har jeg fundet frem til at skæringspunktet er (0,3).

b) Bestem den spidse vinkel mellem l og andenaksen.

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2022 af peter lind

Hældning = tan(v)  hvor v er vinklen mellem x aksen. Derfra kan du så finde vinklen mellem linjen og y aksen

En anden mulighed er at du finder a fra x=ay + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2022 af ringstedLC

b) Se formel (66) og husk at der arbejdes i et retvinklet koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2022 af SuneChr

b)
Kan også benytte vektorer:
Retn. vektor for l   \binom{3}{5}   og for y-aksen  \binom{0}{1}            \cos \Theta =\frac{1}{\sqrt{34}}\binom{3}{5}\cdot \binom{0}{1} 


Skriv et svar til: Spidse vinkel mellem l og andenaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.