Matematik

Jeg har et spg er min opgave regnet rigtig da jeg har prøvet i over 1 time og er ikke kommet videre

31. maj 2022 af minananan - Niveau: 8. klasse

Efter et snefald ligger der et 10 cm tykt snelag på taget af er hus.

a Beregn sneens rumfang 

b Hvor mange ton sne ligger der på taget, når snnens vægtfylde er 0,5g/cm3

Mit svar 

Sneens rumfang er 18000000 cm3/ 1800 m3

180*100000= 18000000 cm2

For at komme fra m2 til cm2 ganger jeg med 100000

1800000 cm2·10 cm= 18000000 cm3/ 1800 m3


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2022 af mathon

Indsæt hele opgaveteksten (og evt. tegning af taget/huset).


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2022 af mathon

         \small \begin{array}{llll} 0.5\;\mathrm{\frac{g}{cm^3}}=0.5\;\mathrm{\frac{ton}{m^3}}&&\textup{s\aa \ du ikke f\aa r s\aa \ store tal} \end{array}            


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2022 af oppenede

For at komme fra m2 til cm2 ganger jeg med 100000

Der er 100 cm på en meter, så når det er i anden er der 100*100 (=10000) cm2 på 1 m2.

Hvorfor har du ikke vedlagt den del af opgaven der viser hvor stort taget er...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2022 af mathon

Sneens rumfang er 18000000 cm3 = 18 m3    (0.5 ton/m3)


Svar #5
31. maj 2022 af minananan

Her opaven jeg blev stillede, der er  kun dette stykke informaation jeg har fået:

Vedhæftet fil:lirt.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2022 af mathon

Sneens rumfang er rigtigt beregnet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2022 af mathon

                               \small \begin{array}{llllll} 1\;\mathrm{m^3}\textup{ sne vejer }0.5\;\mathrm{ton}\\\\ 18\;\mathrm{m^3}\textup{ sne vejer }? \end{array}


Svar #8
31. maj 2022 af minananan

18 m3 sne vejer 9 ton 

da 18*0,5= 9 ton 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2022 af mathon

                               \small \small \begin{array}{llllll} 1\;\mathrm{m^3}\textup{ sne vejer }0.5\;\mathrm{ton}\\\\ 18\;\mathrm{m^3}\textup{ sne vejer }&\left (18\;\mathrm{m^3} \right ) \cdot \left ( 0.5\;\mathrm{\frac{ton}{m^3}} \right )=9\;\mathrm{ton}\end{array}


Svar #10
31. maj 2022 af minananan

tak for hjælpen så det var 9 ton tusind tak 


Skriv et svar til: Jeg har et spg er min opgave regnet rigtig da jeg har prøvet i over 1 time og er ikke kommet videre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.