Matematik

eksamspørgesmål

01. juni 2022 af spørgsmål12 - Niveau: B-niveau

Forklar hvad der forstås ved en potensfunktion og dennes grafiske forløb.   Redegør for formlen for a og b for potensfunktioner (1.g bog). 

help??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2022 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Potensfunktion:}\\&&f(x)=y=b\cdot x^a\\ \textup{hvoraf:}\\&&\frac{y_2}{y_1}=\frac{b\cdot {x_2}^a}{b\cdot {x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\ \textup{hvoraf n\aa r}\\ x_2\textup{ og }y_2\\ \textup{udtrykkes ved}\\ x_1\textup{ og }y_1\textup{med}\\\textup{en procentisk}\\\textup{\ae ndring:}\\&& \frac{y_1\cdot \left ( 1+r_y \right )}{y_1}=\left (\frac{x_1\cdot \left ( 1+r_x \right )}{x_1} \right )^a\\&\Updownarrow\\&&1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2022 af mathon

korrektion:

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Potensfunktion:}\\&&f(x)=y=b\cdot x^a\\ \textup{hvoraf for to faste}\\ \textup{punkter: }\left ( x_1,y_1 \right )\neq \left ( 0,0 \right )\\ \textup{og }\left ( x_2,y_2 \right )\textup{:}\\&& \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a\\&\Updownarrow\\&& \log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )=a\cdot \log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )\\&\Updownarrow\\&&a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}\\ \textup{dvs}\\&&b=\frac{y_1}{{x_1}^a} \\\\\\&& f(x)=y=\frac{y_1}{{x_1}^^{\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}}}\cdot x^{\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}} \end{array}


Skriv et svar til: eksamspørgesmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.