Kemi

pH beregninger

12. juni 2022 af hestepigen2 - Niveau: C-niveau

Jeg skal redegøre for hvorledes pH påvirkes når en sur eller basisk opløsning fortyndes med en faktor 10. 

Jeg ved den bliver en tak mere basisk når man opløser en sur opløsning med 10. Men hvad så omvendt??

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2022 af Soeffi

#0. Når du fortynder, så går pH mod 7, dvs. pH-værdien for rent vand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2022 af mathon

detaljer:
                   \small \small \begin{array}{llllllll} pH_1=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )\\\\ pH_2=-\left (\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \cdot 10^{-1}\right ) \right )=-\left (\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )+ \log(10^{-1}) \right )=pH_1+1\\\\\\\\ pOH_1=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )\\\\ pOH_2=-\log\left ( \left [ OH^- \right ]\cdot 10^{-1} \right )=-\left ( \log\left ( \left [ OH^{-1} \right ] \right )+\log(10^{-1}) \right )=pOH_1+1\\\\ 14-pH_2=14-pH_1+1\\\\ -pH_2=-pH_1+1\\\\ pH_2=pH_1-1 \end{array}


Svar #3
14. juni 2022 af hestepigen2

Tak ;)


Skriv et svar til: pH beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.