Kemi

KEMI?

12. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: B-niveau

Angiv (ved beregning) betydningen for forholdet mellem HA og A- , dersom pH for en vandig opløsning af den ikke-stærke syre nedsættes med 2,5 enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textup{ikke st\ae rk syre:}\\&& pH_1=pK_s+\log\left ( \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1 \right )\\\\&& 10^{pH_1-pK_s}=\left ( \frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1\\\\ \textup{efter \ae ndring af pH}\\\textup{med }-2.5\textup{:}\\&& 10^{pH_1-pK_s-2.5}= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}}\ \right )_2\\& \Downarrow\\&& 10^{pH_1-pK_s}\cdot 10^{-2.5}= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_2\\ &\Downarrow&\\&& \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_2= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1 \cdot 10^{-2.5}\\&\Downarrow\\&&\left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_2= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1 \cdot 0.003 \end{array}


Svar #2
14. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

#1

\small \small \begin{array}{llllllll} \textup{ikke st\ae rk syre:}\\&& pH_1=pK_s+\log\left ( \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1 \right )\\\\&& 10^{pH_1-pK_s}=\left ( \frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1\\\\ \textup{efter \ae ndring af pH}\\\textup{med }-2.5\textup{:}\\&& 10^{pH_1-pK_s-2.5}= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}}\ \right )_2\\& \Downarrow\\&& 10^{pH_1-pK_s}\cdot 10^{-2.5}= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_2\\ &\Downarrow&\\&& \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_2= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1 \cdot 10^{-2.5}\\&\Downarrow\\&&\left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_2= \left (\frac{n_{ A^- }}{n_{HA}} \right )_1 \cdot 0.003 \end{array}

kan man ikke også bruge Keq formeln for dette?


Svar #3
14. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

og hvordan vil du gøre det hvis na og nb bare var nogle random værdier


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2022 af mathon

Angiv (ved beregning) betydningen for forholdet mellem HA og A-

Det er forholdet \small \frac{n_{A^-}}{n_{HA}}, der har betydning.


Skriv et svar til: KEMI?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.