Kemi

kemi

14. juni 2022 af ana9191 - Niveau: A-niveau

jeg forstår ikke rigtigt hvordan jeg kan løse de her to opgaver :)

find det maksimale udbytte af butan-1-ol ved omdannelse af 1 kg glukose

Hvordan bestemmer man volumenprocenten (alkoholprocent), hvis du ved, at du har 4,0 gram ethanol i 100 ml cider?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{opgave 1}\\&& \underset{\frac{1000\;\mathrm{g}}{180.156\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=5.55\;\mathrm{mol}}{\underbrace{C_6H_{12}O_6}}\;\longrightarrow \;\underset{5.55\;\mathrm{mol}}{\underbrace{C_4H_{10}O}}\;+\;2\,CO_2\;+\;H_2O\\\\&\textup{maksimalt udbytte}\\&\textup{af }C_4H_{10}O\textup{:}&m=n\cdot M=\left ( 5.55\;\mathrm {mol} \right )\cdot \left (74.121\;\frac{g}{mol} \right )=411.37\;\mathrm{g} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{opgave 2}\\&& V\%=\frac{\frac{4.0\;\mathrm{g}}{0.789\;\mathrm{\frac{g}{mL}}}}{100\;\mathrm{mL}}\cdot 100\%=5.07\% \end{array}


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.