Fysik

gas

14. juni 2022 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

Hvad viser grafen og hvordan kan man begrunde at den følger idealgasligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2022 af SuneChr

Vi har
pV/T = konstant
For fastholdt T er tryk og volumen omvendt proportionalt, og kurven er en hyperbel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2022 af mathon

dvs
          \small p\cdot V=k(onstant)    (konstant temperatur)

          \small p=\frac{k}{V}       (hyperbelgren i 1. kvadrant)


Skriv et svar til: gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.