Matematik

graf excel

24. juli 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Hej hvordan kan man præcist lave denne graf graf i Excel?
Den skal gå gennem (0,0) og funktionen er y= 0,14x
En der har styr på det. Har prøvet dog uden held.

Svar #1
24. juli 2022 af shain

Ingen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juli 2022 af ringstedLC

1. Indskriv to datasæt og vælg en passende diagramtype (afhænger lidt af version m.m.):

\begin{align*}&&&&y &= 0.14x \\ (x_1,y_1)&=(0,0) &\Rightarrow && 0 &= 0.14\cdot 0 \\ (x_2,y_2)&=(1,0.14) &\Rightarrow && 0.14 &= 0.14\cdot 1\end{align*}

Excel kommer måske selv med et brugbart forslag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juli 2022 af ringstedLC

2. Aksernes titler indikerer saltvands massefylde som funktion af saltprocenten og ser fornuftig ud.

Den skærer nogenlunde i:

\begin{align*} (3,1.02), (7,1.05), (11,1.08)\,\textup{og}\,(23,1.17) \Rightarrow y&= 0.0075x+0.9975 \end{align*}

og næsten i (0,1), hvilket passer med at ferskvand (0%) har massefylden 1 kg/L

Vedhæft eventuelt opgaveteksten.


Svar #5
24. juli 2022 af shain

Hvad skal datasættene indeholde? skal jeg starte med 0, 1, 2, osv med saltindholdet som er x værdi og udregne saltvands massefylde
I Excel gør jeg sådan: =A1*0,14?

Svar #6
24. juli 2022 af shain

Skal jeg justere akserne så overordnet hopper med 5?

Under formater akse vælge tal, procentdelen?

Svar #7
25. juli 2022 af shain

Hvordan får jeg de samme tal med i diagrammet? på x og y aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juli 2022 af ringstedLC

#0 Hej hvordan kan man præcist lave denne graf graf i Excel?
Den skal gå gennem (0,0) og funktionen er y= 0,14x

Se #1. og spørg igen, hvis du ikke ved, hvordan man laver et diagram. Prøv eventuelt at finde en video, der viser dét!

#5 - #7: Grafen i #3 kan ikke have ligningen: y = 0.14x Hvorfra kommer den ligning?

Hvad skal du lave, - hvad ved du og hvad giver problemer?

 Vedhæft opgaveteksten!


Svar #9
25. juli 2022 af shain

4.3 er opgaveteksten

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. juli 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. juli 2022 af ringstedLC

4.3 Med grafen i #3 aflæses flg. data:

\begin{align*} \bigl(3\%,1.02\bigr)\;\textup{og}\,\bigl(23\%,1.17\bigr) \\ (m_\textup{saltvand},m_\textup{salt}): \\ (x_1,y_1) &= \bigl(1020; 0.03\cdot 1020\bigr)\textup{kg}=(1020;30.6)\textup{kg} \\ (x_2,y_2) &= \bigl(1170; 0.23\cdot 1170\bigr)\textup{kg}=(1170;269.1)\textup{kg} \\ \end{align*}

Anvend datasættene til at lave et diagram.


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. juli 2022 af ringstedLC

4.3 Funktion:

\begin{align*} y &= ax+b\;,\;x\geq 0 \\ a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ a&= \frac{269.1-30.6}{1170-1020}=1.59 \\ b&= y_1-ax_1 \\ b&= 30.6-1.59\cdot 1020=-1586 \\ y&=1.59x-1586\;,\;x\geq 0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. juli 2022 af Soeffi

#0 Hej hvordan kan man præcist lave denne graf graf i Excel?

Du kan skrive:     

           A               B

1         0         =A1·0,14

2         1         =A2·0,14

3         2         =A3·0,14

4         3         =A4·0,14

5         4         =A5·0,14

Du laver så en kurve-graf ud fra kolonne A og B. Se evt. også http://studie.one/mat/fo09/0611/mat-fp09-2010-12/index.html opgave 4.


Svar #14
27. juli 2022 af shain

tak for det

Skriv et svar til: graf excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.