Matematik

Trigonometiske ligninger

09. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau

Jeg har en trigonometrisk ulighed i intervallet [0;2pi]

hvordan gribes den an?

billede er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}&& \sin(t)\geq \frac{1}{2}\\\\\textup{intervalgr\ae nser:} \\\\&& \sin(t)=\sin(\pi-t)=\frac{1}{2} \\\\&&t=\left\{\begin{array}{lll} \sin^{-1}\left ( \frac{1}{2} \right )=\frac{\pi}{6}\\ \pi-\frac{\pi}{6}=\frac{6\pi}{6}-\frac{\pi}{6}=\frac{5\pi}{6} \end{array}\right.\\\\&& \sin(t)\geq \frac{1}{2}\Leftrightarrow t\in [\frac{\pi}{6};\frac{5\pi}{6}]\\\\\textup{som afm\ae rkes}\\ \textup{p\aa \ enhedscirklen.} \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometiske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.