Matematik

Differentialligning

18. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau
Har denne differentialligning, hvor jeg vil mene panserformlen kan bruges, men tror mit udtryk kommer ud forkert.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{tangentligning}\\ \textup{i }(x_o,y_o)\textup{:}\\&&y=\frac{\mathrm{d}y }{\mathrm{d} x}\cdot (x-x_o)+y_o\\\\ \textup{tangentligning}\\ \textup{i }(1,3)\textup{:}\\&&y=\left (\left ( -3\cdot 1^2 \right )\cdot 3+1^2 \right )\cdot \left ( x-1 \right )+3\\\\&& y=-8\cdot \left ( x-1 \right )+3\\\\&&y=-8x+8+3\\\\&& y=-8x+11 \end{array}


Svar #2
18. august 2022 af Jeppe123455

Den differentierede del af tangentligning, hvordan griber du den an, i forhold til det du gør i ligningen?

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2022 af mathon

                    \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-3x^2\cdot y+x^2


Svar #4
18. august 2022 af Jeppe123455

Årh tusind tak. Det giver mening

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.