Matematik

Trekant

22. august 2022 af Moehy - Niveau: A-niveau

Nogle venlig personer som kan hjælpe mig med opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2022 af ringstedLC

Tegn radien fra AB 's røringspunkt til O og bestem vinkel A med sinusrelationen. Tangens til vinkel A er samtidig forholdet mellem BC og AC.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2022 af ringstedLC

Alternativ:

Trekanten der har en ret vinkel i røringspunktet, har en katete a med længden 1 og en katete oVis at denne trekant, er ensvinklet med ΔABC.

Find længden af o med Pythagoras og brug at: o / |AC| = 1 / |BC|


Svar #4
22. august 2022 af Moehy

Jeg forstår ikke helt hvad der menes med tegn radien fra AB's røringspunkt til O og bestem vinkel A med sinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2022 af ringstedLC

Radien a (står vinkelret på AB i rør..-punktet) er modst. katete og AO er hyp.


Svar #6
22. august 2022 af Moehy

Det jeg har forstået indtil videre er, at jeg skal bruge sinusrelationen til at finde vinkel A.

Skal jeg bruge formlen:   Sin(B) = b * sin(c) / c

Eller har jeg misforstået


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2022 af ringstedLC

Når nu trekanten er retvinklet, kan rel. reduceres:

\sin(A)=\frac{\textup{modst.}}{\textup{hyp.}}=\frac{r}{Ao}


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.