Matematik

tangenter

23. august 2022 af mangetakfordet - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet opg a, som jeg har fået til y=3x-3, dog er jeg ikke helt med på hvordan man laver opg b. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2022 af Anders521

#0 Hvis begge tangenter skal stå vinkelret på hinanden, så skal produkter af deres hældningskoefficient være tallet -1.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \textup{Define }f(x)=x^2-x+1\\\\&& \textup{Define }fm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\&& \textup{solve}\left (fm(x)=3,x \right )=2\\\\\textup{tangentligninger:}\\&&t\textup{:}\quad y=\textup{tangentLine}\left ( f(x),x,2 \right )\\\\&& \textup{solve}\left (fm(x)=-\frac{1}{3},x \right )=\frac{1}{3}\\\\&& s\textup{:}\quad y=\textup{tangentLine}\left ( f(x),x,\frac{1}{3} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.