Fysik

Fordampningsvarme for jern???

28. august 2022 af DrDelfin - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen, jeg er i gang med opgave 2, b - men kan simpelthen ikke finde fordampningsvarmen for jern. Jeg kan kun finde den i kJ/mol, men vi har kun lært kJ/kg, og den er ikke i vores 'bog'. 

Takker på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2022 af ringstedLC

Fordampningsvarme L f, Fe = 340 kJ/mol

Kilde: Wikipedia.dk


Svar #2
28. august 2022 af DrDelfin

#1

Fordampningsvarme L f, Fe = 340 kJ/mol

Kilde: Wikipedia.dk

hvad er det i kJ/kg, da vi ikke har lært mol... :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2022 af mathon

Fordampningsvarve ved 2861°C   340 kJ/mol.


Svar #4
28. august 2022 af DrDelfin

#3

Fordampningsvarve ved 2861°C   340 kJ/mol.

Er det i kJ/kg det samme? så 340 kJ/kg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2022 af mathon

   Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2022 af mathon

   \small \textup{For jern:}\quad 340\;\mathrm{\tfrac{kJ}{mol}}=6088.28\;\mathrm{\tfrac{kJ}{kg}}           


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2022 af ringstedLC

#0

Hey alle sammen, jeg er i gang med opgave 2, b - men kan simpelthen ikke finde fordampningsvarmen for jern. Jeg kan kun finde den i kJ/mol, men vi har kun lært kJ/kg, og den er ikke i vores 'bog'. 

Beklager først at se dét nu!

#4: Nej. Stofferne har forskellige masser pr. mol.

1 mol jern vejer 55.85 g:

\begin{align*} L_{f,\;\textup{Fe}} &= 340\,\,\frac{\textup{kJ}}{\textup{mol}}=\frac{340\,\textup{kJ}}{\textup{mol}\cdot 55.85\cdot 10^{-3}\,\frac{\textup{kg}}{\textup{mol}}}\approx 6088\,\frac{\textup{kJ}}{\textup{kg}} \end{align*}


Skriv et svar til: Fordampningsvarme for jern???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.