Matematik

Monotoniforhold

03. september 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg synes jeg får nogle mærkelige resultater, når jeg rpøver at løse disse opgaver.

Hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2022 af ringstedLC


Svar #2
03. september 2022 af sabrina132

Hvordan løser man opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2022 af ringstedLC

a) Differentiér funktionen med produktreglen og løs:

\begin{align*} f'(x) &= 0\Rightarrow x=e \end{align*}

Undersøg f ' omkring ekstremum.

b)

\begin{align*} A_M &= \int_{"f(x)=0"}^{10}\,f(x)\,\mathrm{d}x=2.65 \end{align*}


Svar #4
03. september 2022 af sabrina132

Jef har gjort det således., men ved ikke rigtig, hvordan jeg skal komme videre.


Svar #5
03. september 2022 af sabrina132

#3

Desuden får jeg også en urealistisk graf, der er svært at finde minimum og maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2022 af ringstedLC

#4:

Du har fundet en x-værdi for ekstremum. Maksimum og minimum kræver mindst to løsninger.

Du har ikke noget "interval" og har ikke beregnet, hvorfor funktionen skulle være voksende. Iøvrigt kan en funktion ikke være monoton (tilt./aft.) omkring et ekstremum.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2022 af ringstedLC

#5: Min./maks. skal ikke "findes", men skal beregnes, når forskriften oplyses.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.