Matematik

mat b niveau

10. september 2022 af unknownuser579277924724 - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der en der kan løse denne opgave for mig og fortælle mig helt nøjagtigt hvordan i løser den?

Løs ligningerne ved hjælp af logaritmer:

[2^x = 1,5]


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2022 af ringstedLC

Brug:

\begin{align*} a^x=b\Rightarrow \ln(a^x) &= \ln(b) \\ x\cdot \ln(a) &= \ln(b) \\ x &= \frac{ \ln(b)}{\ln(a)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2022 af mathon

                                \small \begin{array}{lllllll} 2^x=1.5\\\\ \log\left (2^x \right )=\log\left (1.5\right)\\\\ x\cdot \log\left (2\right)=\log\left (1.5\right)\\\\ x=\frac{\log\left (1.5\right)}{\left (2\right)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2022 af mathon

mindre rettelse:

                                \small \begin{array}{lllllll} x=\frac{\log\left (1.5\right)}{\left (2\right)} \rightarrow\frac{\log\left (1.5\right)}{\log\left (2\right)} \end{array}


Skriv et svar til: mat b niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.