Kemi

mol og pH

13. september 2022 af Michael23 - Niveau: Universitet/Videregående

Mavesyre har lav pH-værdi. Mavesyren og mavesaften antages at være en fortyndet opløsning af saltsyre.

Beregn da antal mol af saltsyre, der skal tilsættes 2L ren H2O, så pH = 2.0

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2022 af Heptan

Saltsyre er en stærk syre, så antag 100% dissociation.

pH = - log [H+]

c(HCl) = [H+] = 10-pH = 10-2.0 M

c = n/V

⇔ n = cV = 2*10-2.0 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textup{Sammenh\ae ngen}\\ \textup{mellem koncentration-}\\ \textup{og }pH\textup{:}\\&&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\;\mathrm{M}\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-2}=0.01\;\mathrm{M}\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{n}{V}=0.01\;\mathrm{\frac{mol}{L}}\\\\\textup{hvoraf:}\\&&n=\left ( 0.01\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot V\\\\&& n=\left ( 0.01\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left (2\;\mathrm{L} \right )=0.02\;\mathrm{mol} \end{array}


Skriv et svar til: mol og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.