Matematik

differentialregning

14. september 2022 af chapman - Niveau: B-niveau

funktionen f er givet ved 
f(x)=e^x+x^2-5 
bestem et eksakt udtryk for tallene f(1) og f'(1) 

hvad menes der med eksakt forstår det som om jeg skal finde et andet udtryk for det men hvordan gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} f(1)=e^1+1^2-5=e-4\\\\&& f{\, }'(x)=e^x+2x\\\\ f{\, }'(1)=e^1+2\cdot 1=e+2 \end{array}


Svar #2
14. september 2022 af chapman

okey tak så det er bare at bytte alle x ud med ("1" i dette tilfælde) og så løse ligningen som man normalt ville have gjordt?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2022 af ringstedLC

#2: Delvis korrekt:

- Det er ikke at løse ligninger, men at beregne funktionsværdier.

- "... ville have gjordt". Den der skriver "d" i gjort, han skal ha' sin ende smurt.


Svar #4
14. september 2022 af chapman

haha okey tak for hjælpen begge to 


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.