Matematik

Find de to enhedsvektorer hvor den retningsafledte af f i punktet (1,0) er lig med 1.

17. september 2022 af azulodukovic - Niveau: Universitet/Videregående

\text{Find de to enhedsvektorer } \bar{u} \text{ hvor den retningsafledte } D_{\bar{u}}f(1,0) \text{ funktionen}\\ f(x,y) = x^{2} + \sin(xy)\\ \text{i punktet } (1,0) \text{ er lig med 1.}\text{Find de to enhedsvektorer } \bar{u} \text{ hvor den retningsafledte } D_{\bar{u}}f(1,0) \text{ af funktionen}\\ f(x,y) = x^{2} + \sin(xy)\\ \text{i punktet } (1,0) \text{ er lig med 1}\text{Find de to enhedsvektorer } \bar{u} \text{ hvor den retningsafledte } D_{\bar{u}}f(1,0) \text{ funktionen}\\ f(x,y) = x^{2} + \sin(xy)\\ \text{i punktet } (1,0) \text{ er lig med 1}


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2022 af peter lind

Du skal løse ligningerne

∂f(1,0)/∂x = u1

∂f(1,0)/∂y = u2

og u12 + u22 = 1


Skriv et svar til: Find de to enhedsvektorer hvor den retningsafledte af f i punktet (1,0) er lig med 1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.