Matematik

Lineær funktion - bestem f(2)

18. september 2022 af shansen00 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et par opgaver som jeg ikke lige helt kan finde ud, håber der er nogle der kan hjælpe.

opg 1. En lineær funktion f er bestemt ved
f(x)=4x−5
Bestem f(2)

opg 2. I nedenstående ligninger angiver b kiloprisen på klejner og c kiloprisen på pebernødder n uger før jul. På et tidspunkt vil de to priser være de samme. Hvad er prisen på dette tidspunkt?
b=4,25+0,30n
c=3,35+0,55n
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2022 af ringstedLC

1. Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2054442 og spørg gerne der, hvis det er nødvendigt...

2. Skaf dig eventuelt overblik ved at tegne de to linjer:

\begin{align*} y_b &= 4.25+0.30\,x \\ y_c &= 3.35+0.55\,x \end{align*}

I deres skæringspunkt er prisen den samme. y-værdien af punktet er prisen. 


Skriv et svar til: Lineær funktion - bestem f(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.